Zeneterápiás Élménymasszázs képzéseink


Általános tudnivalók

 

A zeneterápiás masszázsok oktatását több szintre, illetve képzési rendszerre különítettük el. Ennek igen egyszerű az oka. Profi zeneterápiás masszőrré nem két hétvége alatt válik az ember. Ez egy igen komplex kezelési rendszer, melynek végzése során Neked, mint kezelőnek nagyon sokfelé kell egyszerre figyelned. Egyszerre kell masszíroznod, ütemre lélegezned, ritmusra mozognod és mindezt úgy, hogy közben követve a zenét meg is fogalmazz valamit azzal, amit csinálsz, tehát zenélned kell. És ha ez még nem lenne elég, mindezt úgy kell megtenned, hogy közben megszerzett anatómiai és pszichológiai ismereteiddel arra is figyelsz, akit masszírozol, tudatában lévén annak, hogy melyik mozdulatoddal mit okozol/okozhatsz Neki. Fizikálisan is és pszichésen is, hisz egy tökéletes zeneterápiás masszázs sokkal mélyebb, élénkebb élményeket és hatást eredményez, mint bármilyen más masszázs önmagában, vagy az, ha az ember csak úgy „simán” ütemre mozgatva a kezeit és a testét elkezd otthon masszírozgatni, nem zenészként gondolkodva és viselkedve. Mert zenészként és zeneterápiás masszőrként gondolkozva létezik zeneterápiás thai masszázs, zeneterápiás shiatsu, zeneterápiás gyógy-, vagy sportmasszázs és sorolhatnánk az összeset. És bármilyen profi valaki a saját stílusában, zeneterápiás kezeléssé emelve azt a világ legjobb masszázsa is még jobbá válik. Ez amolyan alapelve iskolánknak. Ez pedig azt jelenti, hogy ha precízen, ütemet tartva és felelősségteljesen végzel egy zeneterápiás masszázst –a kifejezés igazi értelmében- akkor egy részletesen megkomponált művet adsz elő, ami azt jelenti, hogy nagyon nagy koncentrációt kell fenntartanod 30, 60, vagy akár 80, 90 percig is folyamatosan, megszakítás nélkül. E folyamat során pedig azt a bizonyos életenergiát hívod életre és dolgozol vele, ami többek közt a Te saját lelkedet és szellemedet is képezi, de emellett mindent áthat a világon. Azzal az erővel dolgozunk, melyet keleten chi-nek, kicsit délebbre prana-nak hívnak, a nyugati tudomány pedig a maga "megfejthetetlen" materializmusában bioenergiának keresztelt el. Tulajdonképpen profi masszőrré és profi zenésszé kell válnod egyszerre. Ehhez pedig - ha jól akarod csinálni - egy igen komoly sportteljesítményt is fel kell mutatnod, közben úgy megosztva figyelmedet, hogy az se a masszázs, se a „zenélés” rovására ne menjen, ugyanakkor minden pillanatát megéld és kontrolláld mindkettőnek. Az a cél, hogy azok segítsék egymást, egyik se vegyen el a másik hatásából, precízségéből, s így minden értéküket összeadva fejtsék ki gyógyító hatásaikat. Iskolánkban a zeneterápiás élménymasszázs képzéseken az effajta összetett kezelések technikáit és elveit tanulhatod meg lépésről lépésre elméletben és gyakorlatban, 3 szintből levizsgázva.

barna logo magyar.png


Kik jelentkezhetnek Zeneterápiás Élménymasszázs képzésre?!

 

Zenészeknek, masszőröknek, művészeknek kifejezetten hasznos és ajánlott munkájuk, illetve művészetük elmélyítése végett, de ezen kívül mindenkinek, akiben kitartás és tanulni, fejlődni akarás van. A zeneterápiás masszázsok megtanulása ugyanis roppant sok elméleti és gyakorlati tudás megszerzésével jár, ami kitartó tanulást és gyakorlást igényel. E folyamat során pedig nem kis önismeretet és világnézetet is elsajátít végzője. Iskolánkban a rendkívül összetett tananyag miatt rendszerint nagyon hamar eltűnnek a különbségek masszőr és nem masszőr, zenész és nem zenész között. Nálunk tanuló gyógy-, thai- és egyéb profi masszőröknek eleinte mindig azzal gyűlik meg a bajuk, hogy amikor a zenére is kell koncentrálni, akkor nem tudnak annyira a masszázsukra, s így az veszít értékéből, illetve precízségéből. Zenészeinknél, táncosainknál, művészeinknél pont fordítva jelentkezik ez a nehézség. Amikor amúgy profi ütem- és ritmusérzékük révén ráhangolódnak a zenére és utána azzal együtt el kell kezdeni masszírozni - anatómiában és pszichológiában is gondolkozva-, folyton elkalandoznak és kiesnek a ritmusból, mert másra is kell közben koncentrálni. Zeneterápiás Élménymasszázs alapképzéseinken ők is egy csapatként csiszolják tudásaikat egymással és csoporttársaikkal.

barna logo magyar.png

Zeneterápiás Élménymasszázs Alapképzés

 

Képzési rendszerünk első szintjét fix létszámú csoportképzés keretei közt valósítjuk meg 110 tanóra leforgása alatt. Az alapképzésen többnyire csak relaxációs és meditatív zenékkel dolgozunk, hogy megtanuljunk "lelassulni" és így képesek legyünk megteremteni a megfelelő kapcsolatot önmagunk és utazónk között. Ha ez nem történik meg, akkor -főleg egy-egy intenzívebb zenénél- könnyen eshetünk abba a hibába, hogy túlságosan sietünk, kapkodunk annak érdekében, hogy ütemben maradjunk. Így pedig érintésünk -és általa egész masszázsunk- veszít értékéből, hatékonyságából és kevésbé lesz kellemes alanyunknak. Bár érdekességképpen teszünk kirándulásokat bonyolultabb és intenzívebb zenék felé, mégis az első szint tehát a masszázs alapjait és zenére történő ráillesztését hivatott megtanítani. A tanfolyam alatt megtanulunk egész testünkkel helyesen és folyamatosan mozogni, lélegezni először önállóan, majd zenére. Megtanulunk különböző masszázs elveket és fogásokat keleti és nyugati stílusokból, valamint ezek keverési lehetőségeit vizsgáljuk és gyakoroljuk. Kombinációkat, koreográfiákat dolgozunk ki, amiket aztán megtanulunk helyesen és tökéletesen kivitelezni. Ezt követően a tanult gyakorlatokat ráillesztjük légzésünkre, így kapott egységes mozgásrendszerünket pedig végül zenére. E folyamat alatt megtanuljuk a szükséges anatómiai, ergonómiai, pszichológiai, energetikai és zeneterápiás alapismereteket is. A tanfolyam gördülékeny végzéséhez egyénileg beszerzett sapka vagy fejpánt szükséges, melynek funkciója, hogy felfogja a homlokunkról lecsorduló verejtékcseppeket, melyek normál esetben egy jól végzett zeneterápiás masszázs során már a második számnál utazónk hátán landolnának.

 

               tf1.jpg                             tf2.JPG            

                

 A tanfolyam szerves részét képezik a különböző erőnléti és mozgáskoordinációs edzések, meditációk, légzőgyakorlatok, ezek mellett pedig különböző készség- és közösségépítő feladatokat is végzünk kreativitásunk, csapatszellemünk és spirituális hatékonyságunk növelése érdekében. A képzés felénél az összes hallgató kap az addig eltöltött idő és a tanultak alapján egy személyre szabott szakdolgozati témát, amit minimum 10 oldalas terjedelemben megírva legkésőbb a végső vizsga előtt 2 nappal nyomtatott formában, névvel, címmel, dátummal, valamint forrásanyagok megjelölésével el kell juttasson az oktatóhoz. Miután ezt megtette, azután van lehetősége letenni a tanfolyam záró vizsgáját, mely egy 6 számból álló, körülbelül 30 perces zeneterápiás élménymasszázs bemutatása csak felsőtesten, a tanfolyamon tanultak alapján.

 

  tf3.JPG      tf4.JPG      tf5.JPG      tf6.JPG

 

 Bár az első szint zeneterápia anyagában már alapjaiban megismerkedünk a helyes zeneválasztás és program-összeállítás alapelveivel is, az alapképzés vizsgaanyagát az oktató állítja össze. Az általa egységesen összeállított 6 számból vizsgázik minden hallgató. A kezelés masszázs részében számonként lebontott, előre megadott anatómiai és energetikai stratégiák szerint kell haladni. A zenei aláfestésben szintén csak a megadott stratégiai koncepciókat kell betartani, a kezelés alatt azonban saját koreográfiákat, ütembontásokat és előadásmódokat kell produkálni, valamint a masszázs második felére tűzforró tenyereket az energetikai kezeléshez. Ez fontos részét képezi a vizsga sikerességének, amit csak a tanultak helyes alkalmazásával lehet megvalósítani. A folyamatos 3 dimenzióban történő mozgással, helyes ütemes légzéssel, megfelelő ütemfelosztással és kifinomult dinamikával. Aki pedig jól végez egy zeneterápiás masszázst -és ez a vizsgázón is látszik-, annak arca és egész lénye legalább annyira kisimul és sugárzik a kezelés után, mint utazójának.

 

            tf7.JPG          tf8.JPG          tf9.JPG          tf10.JPG          tf11.JPG

Az alapképzés témái és követelményei összegezve

 

-          csípő-, hát-, váll-, nyak-, karizmok ismerete

-          felsőtest kezelési stratégiái

-          keleti & nyugati masszázsok alap szintű ismerete

-          helyes lélegzetvétel elmélete és gyakorlata

-          helyes ergonómia elmélete és gyakorlata

-          helyes dinamika alkalmazásának elmélete és gyakorlata

-          folyamatos mozgás elmélete és gyakorlata

-          zeneterápiás alapismeretek

-          zene helyes hallása és értelmezése

-          zene befogadása, formálása és visszaadása

-          ütemfelosztás és matek egyszerűbb zenékben

-          masszázs és zene összevonása

-          egyszerűbb ütem- és fogásfelosztások masszázsokban

 

 

A 110 tanórás alapképzés ára 68.000 Ft, mely tartalmazza a tanfolyam díját, az ahhoz szükséges összes kelléket és anyagot (kivéve sapka, fejpánt), az oktatás helyszínének bérleti díját, a vizsgára való felkészítést, valamint a vizsgadíjat. A vizsga sikeres letételét követően iskolánk magyar és angol nyelvű bizonyítványt állít ki hallgatói részére, mely elismervényt csak nálunk a Zeneterápiás Masszázs Iskolában lehetséges megszerezni.

 

 

barna logo magyar.png

 


Zeneterápiás Élménymasszázs Továbbképzés

 

Az alapképzés sikeres vizsgáját követően a végzett hallgatóknak lehetőségük nyílik tovább képezni magukat, még jobban elmélyedni a zeneterápiás masszázsok rejtelmeiben. Ezt azonban már nem fix csoportos keretek között tehetik meg, hanem úgynevezett továbbképző edzésekre járva. Heti egyszer, esetenként kétszer 3 órás edzések alkalmával, fokozatosan mélyedünk el az alapok ismeretétől a professzionális zeneterápiás masszázs mélységei felé, ami már a szó szoros értelmében egyszerre fizikoterápiás, pszichológiai, művészetterápiás és spirituális kezelés. Ezen felül nem mellékesen egy embert próbáló sportteljesítmény, ami igen nagy állóképességet is megkövetel művelőjétől. Az erőnléti edzések mellett a tananyag fiziológiát érintő részében részletes anatómia, reumatológia, ortopédia, bőr- és ideggyógyászat, valamint  transzperszonális pszichológia, keleti gyógyászat és energiatan képezi az elméleti és gyakorlati részt. A zenei oldalt nézve még szigorúbb és pontosabb ütemtartásokat, bonyolultabb és mélyrehatóbb ritmikákat és koreográfiákat kell produkálni a gyakorlatban, képesnek kell lenni a zenével és a testmozgással teljesen harmonikusan lélegezni (zenei tört légzés), valamint önállóan tudni kell összeállítani zeneterápiás programokat a tanult elvek alapján. Az edzéseken mindenki a maga ütemében haladhat, ám mindenképp hosszú hónapok kitartó gyakorlása és edzése után kísérelhetünk csak meg vizsgát tenni a 2. szintből, ami képzési rendszerünk leghosszabb és legterjedelmesebb részét képezi. Ezt elvégezve zeneterápiás mentorokká válunk, azaz tanítani is képesek leszünk a zeneterápiás masszázsokat, azok minden összetevőjével együtt. A mentori vizsga követelménye egy az egész emberi test izomzatának, alap-lélektanának és működési elveinek ismerete alapján összeállított 1 órás, egész testes zeneterápiás élménymasszázs bemutatása, melyhez a zenei aláfestést és annak megfelelő, masszázzsal történő átadását a hallgatónak magának kell összeállítania és megvalósítania, személyre szabottan masszázsa alanyának. A gyakorlati rész mellett egy minimum 30 oldalas elméleti szakdolgozat megírása is szükséges egy vagy több, mestered által kijelölt témában.

 

tf14.JPG       tf12.JPG        tf15.JPG         tf13.JPG

 

Az 2. szint témái és követelményei összegezve

 

-          az egész test izomzatának, csont- és ízületrendszerének ismerete

-          anatómiai, reumatológiai, bőrgyógyászati, ideggyógyászati ismeretek

-          egész testes kezelési stratégiák ismerete és kidolgozása

-          keleti & nyugati masszázsok alaposabb ismerete

-          energiatan elmélete és gyakorlata

-          helyes lélegzetvétel elmélete és gyakorlata

-          helyes ergonómia elmélete és gyakorlata

-          helyes dinamika alkalmazásának elmélete és gyakorlata

-          folyamatos mozgás elmélete és gyakorlata

-          részletes zeneterápiás ismeretek

-          ütemfelosztás bonyolultabb zenékben

-          bonyolultabb ütemfelosztások masszázsokban

-          masszázs és zene összevonása

-          matek bonyolultabb zenékben

-          zene helyes hallása és értelmezése

-          zene befogadása, formálása és visszaadása

-          pszichológiai ismeretek

-          negatív töltetű zenék értelmezése és használata

-          önismeret és önelemzés fontossága zeneterápiás masszázsokban

-          30 perces  zeneterápiás élménymasszázs összeállítása

-           60 perces, egész testes zeneterápiás élménymasszázs összeállítása

 

A továbbképző edzéseken való részvétel alkalmanként 1000 Ft/fő.

 

 

barna logo magyar.png


Zeneterápiás Élménymasszázs Mesterképzés

 

A 2. szintvizsgát letéve további, immár magán edzésekre járva zenei improvizációkat gyakorlunk masszázsokban. Megtanuljuk hogyan csináljunk precíz és hatékony zeneterápiás masszázst bármilyen stílusban olyan zenékre, melyeket előtte még sosem hallottunk. Megtanulunk előre látni a zenében. Elsajátítjuk a különböző zenei stílusok jellegzetességeit elméletben, majd masszázsokban koreográfiákat kimatekozva improvizálunk ezekre. Kellő gyakorlatra szert téve megkísérelhetjük letenni a 3. szintvizsgát, a mestervizsgát. Ez egy 80 perces, egész testes zeneterápiás élménymasszázs bemutatását jelenti, melynek zenei anyagát Mestered állítja össze Neked személyre szabottan és a vizsgán hallod majd életedben először. Mestervizsgád letételét követően képes leszel embereknek személyre szabottan összeállítani és megcsinálni iskolánk legmélyebb és legfelelősségteljesebb kezelését a World Art Saman Massage-t.

barna logo magyar.png

logo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpg


Zeneterápiás Talpmasszázs Modul

 

Zeneterápiás Talpmasszázs modulunkon képzési rendszerünkből és az emberi test anatómiájából kiragadjuk a talpat, a lábfejet, a bokát, a vádlit és a sípcsontot. Megtanuljuk az itt lévő izmok és reflexzónák kezelési technikáit, majd abszolút relaxációs zenékkel aláfestve elsajátítjuk ezen területek zeneterápiás kezelését. Talpunk hyperérzékenysége miatt a teljes testes zeneterápiás masszázs egyik legfontosabb részét is a talpmasszázs rész képezi. A talp az emberi test egyik legfontosabb és legsokatmondóbb területe. Felszínén az összes belső szervünk és izmunk reflexes kivezető pontja megtalálható, mintegy kicsinyített másaként testünknek, így ezen területek kezelésével gyakorlatilag közvetlenül tudunk az egész testre hatást kifejteni. A megfelelően végzett talpmasszázs ily módon önmagában is egész testes kezelésnek minősül, ezért is indítunk önálló modult belőle. Továbbá amikor egy jól kivitelezett talpmasszázst zeneterápiás talpmasszázzsá emelünk, a talpmasszázs általános hatásai is felerősödnek, meditatív relaxációs zenével párosítva pedig egy igazi utazásra vihetjük vele alanyunkat alfa-közeli állapotba juttatva pszichéjét, melyben sokkal érzékenyebbé válik a világra és kezelésünkre. Zeneterápiás Talpmasszázs modulunkon egy 30 perces, relaxációs zeneterápiás talpmasszázst tanulunk meg elvégezni, melyből a képzés utolsó napján záróvizsgát teszünk.

 

               talp1.jpg                 talp2.jpg

                     

 

A zeneterápiás talpmasszázs modul témái és követelményei összegezve

 

-          talp, boka, lábszár izmainak, csontjainak, ízületeinek ismerete

-          alsó végtag kezelési stratégiái

-          talpreflex-zónák alap szintű ismerete

-          helyes lélegzetvétel elmélete és gyakorlata

-          helyes ergonómia elmélete és gyakorlata

-          folyamatos mozgás elmélete és gyakorlata

-          zeneterápiás alapismeretek

-          ütemfelosztás egyszerűbb zenékben

-          egyszerűbb ütemfelosztások masszázsokban

-          masszázs és zene összevonása

-          matek egyszerűbb zenékben

-          zene helyes hallása és értelmezése

-          zene befogadása, formálása és visszaadása

 

 

A 64 tanórás modul ára 48.000 Ft, mely tartalmazza a tanfolyam díját, az ahhoz szükséges összes kelléket és anyagot, az oktatás helyszínének bérleti díját, a vizsgára való felkészítést, valamint a vizsgadíjat. A vizsga sikeres letételét követően iskolánk magyar és angol nyelvű bizonyítványt állít ki hallgatói részére, mely elismervényt szintén csak nálunk a Zeneterápiás Masszázs Iskolában lehetséges megszerezni. 

 barna logo magyar.png


logo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpgKeleti Stílusú Rapid Masszázs Képzés

 


Általános tudnivalók

 

A Keleti Stílusú Rapid Masszázs tanfolyam iskolánk egyetlen zene nélküli képzése. Legalábbis ami az alapképzést illeti. Ezt elvégezve természetesen szintén lehet járni heti rendszerességgel továbbképző edzésekre, melyeken erre a stílusra is ráillesztjük a zeneterápiát. Alap esetben azonban ez a masszázsfajta irodákba, munkahelyekre lett kifejlesztve, ahol sem idő, de legtöbbször megfelelő körülmények sincsenek biztosítva egy zeneterápiás masszázshoz. Csak egy masszázsszék vagy sima szék, egy szűk hely, rövid idő és ruhás emberek, akiket a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban kell megmasszírozni. A Keleti Stílusú Rapid Masszázs története egybe fonódik iskolánk és a nagy nyári fesztiválok (Sziget, VOLT, Balaton Sound, Tokaj Hegyalja) egészségügyi részlegének egykori közös együttműködésével. Ezeken a fesztiválokon jelent meg és teljesedett ki ez a stílus, ahol az egészségügyi bázis orvosainak, pszichológusainak, mentőseinek és járőreinek fizikális és mentális frissítésére teszteltük és fejlesztettük ki hosszú műszakjaikhoz. Adott volt egyszer az általános Irodai, vagy Manager masszázs, ami nyugaton már igen csak bevált módszer munkahelyeken a 6-8 órás műszakok fáradalmainak ellensúlyozására. Ezeken a fesztiválokon azonban 12, 24, esetenként 36 órás műszakokhoz kell frissíteni az egészségügyi személyzetet. Ezért az említett manager masszázst (ami egy nyugati stílusú masszázs) alapul véve és továbbfejlesztve, az orvosokon és személyzeten tesztelve megszületett a Keleti Stílusú Manager Masszázs, mely izom- és ízület-nyújtásokkal, ropogtatásokkal, gerinckihúzással, valamint a karok részletes átdolgozásával és kirázásával egészítette ki elődje repertoárját, továbbá különböző ütemes, lendületes és rendkívül intenzív rázó, rezegtető technikákkal sokszorozta energetizáló hatását. Ennek az újonnan kialakult kezelési stílusnak végül akkora sikere lett a fesztiválokon és az ottani orvosi csapatnál, hogy úgy döntöttünk, „nyilvánossá” tesszük. Ennek folytán iskolánkban és a fesztiválokon oktatni is elkezdtük a Keleti Stílusú Manager Masszázst és a fesztiválozók számára is standokat nyitottunk. Első fejlesztései után majdnem 3 évvel pedig azon okból kifolyólag, hogy már sem stílusában, sem technikai kivitelezését nézve nem hasonlít az eredeti Irodai, azaz Manager Masszázsra, a Keleti Stílusú Manager Masszázst átkereszteltük Keleti Stílusú Rapid Masszázsra. Ebben a kifejezésben a "rapid" szó a technikák gyorsaságára, lendületességére, intenzitására, a kezelés kivitelezésének (az alany szempontjából) egyszerűségére, valamint a gyors, azonnali hatásra utal. Az intenzív, lendületes technikái mellett keleties nyújtó, ropogtató jellegét azonban megtartotta a kezelés. Fontos tudni, hogy míg körülményeinek megteremtését tekintve egyszerű a Rapid Masszázs kivitelezése, végzőjétől azonban rendkívüli állóképességet és koncentrációt igényel. Ezen okokból kifolyólag folyamatos erőnléti edzések és meditációs gyakorlatok kísérik végig a képzést.

 

 


Kik jelentkezhetnek Keleti Stílusú Rapid Masszázs Képzésre?

 

Masszőröknek, irodai masszőröknek kiváló továbbképzési lehetőség, azonban bárki olyan is jöhet tanfolyamra, aki soha életében nem masszírozott még. Az alapképzésen ugyanis a legelejéről tanuljuk meg a stílust speciálisan kifejlesztett, összetett, ám részekre bontott technikai és mozgáskoordinációs gyakorlatokon keresztül. Egyszóval bárki jöhet, aki szereti a masszázst, a mozgást, vagy csak simán fejleszteni szeretné koncentrációs képességeit, mozgáskultúráját, anatómiai, vagy energetikai ismereteit és ezek érdekében nem ijed meg némi izomláztól. 

 

                               r1.JPG                             r2.jpg                

 

 

barna logo magyar.png


Keleti Stílusú Rapid Masszázs Alapképzés

 

Alapképzéseket immár különböző rendezvényeken, fesztiválokon, masszázs táborokban, valamint iskolánkban is szervezünk a Keleti Rapid Masszázsból. Itt a masszázsszék megismerése és az erőnléti edzések mellett először a stílus helyes mozgás-ergonómiáját, elméletét és hatásait tanuljuk meg. Ezután a hozzá illő helyes légzéstechnikákat gyakoroljuk, majd a négy fázisra osztott masszázs egyes fázisait vesszük külön-külön. Ezek koncepcióit és hatásmechanizmusait megismerve különböző kezelési stratégiákat állítunk fel és gyakorlunk eltérő embertípusokra. Majd a tanultakat élesben, idegen embereken gyakoroljuk ki és tökéletesítjük. Ezen a képzésen  fektetjük a legnagyobb hangsúlyt a rendszeres erőnléti edzésekre, mivel a Rapid Stílus mozgásrendszerének és dinamikájának elsajátítása rendkívüli állóképességet igényel. A tanfolyam utolsó napján pedig záróvizsgát teszünk szintén idegen embereken. A vizsgaalanyokat –lehetőség szerint masszőröket, egészségügyi dolgozókat és egyéb hozzá értő személyeket- iskolánk biztosítja, illetve szervezi be.

 

                  r3.jpg             r4.jpg             r5.jpg         

 

 

Az alapképzés témái és követelményei összegezve

 

-          csípő-, hát-, váll-, nyak-, karizmok ismerete

-          felsőtest kezelési stratégiái

-          masszázsszék ismerete

-          keleti & nyugati masszázsok, stílusok alap szintű ismerete

-          helyes lélegzetvétel elmélete és gyakorlata

-          helyes mozgás-ergonómia elmélete és gyakorlata

-          helyes dinamika alkalmazásának elmélete és gyakorlata

-          folyamatos mozgás elmélete és gyakorlata

-          egyszerűbb ütemfelosztások masszázsokban

-          önálló ütemgyakorlatok zene nélkül

 

 

A 54 tanórás alapképzés ára 48.000 Ft, mely tartalmazza a tanfolyam díját, az ahhoz szükséges összes kelléket és anyagot, az oktatás helyszínének bérleti díját, a vizsgára való felkészítést, valamint a vizsgadíjat. A vizsga sikeres letételét követően iskolánk magyar és angol nyelvű bizonyítványt állít ki hallgatói részére, mely elismervényt szintúgy csak nálunk a Zeneterápiás Masszázs Iskolában lehetséges megszerezni.


barna logo magyar.png


Keleti Stílusú Rapid Masszázs Továbbképzés

 

Az alapképzést elvégezve Keleti Stílusú Rapid Masszázsból is lehet járni továbbképző edzésekre heti rendszerességgel. A részletesebb anatómia-tanulás, a technikai repertoár bővítése és finomítása mellett a 2-3 órás edzések fő témája a Zeneterápiás Rapid Masszázs elveinek és gyakorlatának elsajátítása. Különböző zenei koreográfiákat, ütemfelosztásokat gyakorlunk a Rapid Masszázsban, melyekből felépítünk egy 15 perces programot zenei aláfestéssel. Az így létrehozott kezelés neve már Zeneterápiás Rapid Masszázs, végzője pedig Zeneterápiás Rapid Masszőr bizonyítványt kap. A Zeneterápiás Rapid Masszázzsal már akár különféle rendezvényeken, fesztiválokon is dolgozhatunk megfelelő körülmények biztosítása mellett, színesebbé és egyedivé téve munkánkat.

 


A Zeneterápiás Rapid Masszázs képzés témái és követelményei összegezve

 

-          csípő-, hát-, váll-, nyak-, karizmok ismerete

-          felsőtest kezelési stratégiái

-          masszázsszék ismerete

-          keleti & nyugati masszázsok alap szintű ismerete

-          helyes lélegzetvétel elmélete és gyakorlata

-          helyes mozgás-ergonómia elmélete és gyakorlata

-          helyes dinamika alkalmazásának elmélete és gyakorlata

-          folyamatos mozgás elmélete és gyakorlata

-          zeneterápiás alapismeretek

-          ütemfelosztás egyszerűbb és bonyolultabb zenékben

-          bonyolultabb ütemfelosztások masszázsokban

-          önálló zenés ütemgyakorlatok

-          15 perces zeneterápiás rapid masszázs összeállítása

 

A továbbképző edzéseken való részvétel alkalmanként 1000 Ft/fő.


logo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpglogo_magyar_kiemelt.jpg

W3LAB
Rendszer üzenet
-